2017. október 27., péntek

Jogi etika * Andrássy György - Jelenlegi ára: 1 000 Ft

Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar  jogi asszisztensképzés
145 oldal
firkamentes állapot
Az itt következő oktatási segédanyag 2003-ban a sürgető szükség jegyében jelent meg először - kézirat gyanánt. A szerző sajnos - erőfeszítései ellenére - azóta sem tudta befejezni a tervezett jegyzetet, két fejezettel mindazonáltal kiegészítette azt. Ez a kiegészítés 2005-ben külön füzetként látott napvilágot. A jelen kötet ezt két korábbi kiadványt foglalja magában.  
A mű továbbra is két részre tagolódik: az első bevezeti az olvasót a Nyugat etikai hagyományába, a második pedig bemutatja a jogi etikát, mint a foglalkozási etikák, illetőleg hivatásetikák egyik ágát. A bevezetés továbbra is befejezetlen, az elsajátítandó elméleti anyagnak csak egy részét tartalmazza. A bevezetés jelenleg sem tartalmaz még hivatkozásokat és lábjegyzeteket, s nem derül ki belőle olykor az sem, hogy az egyes szöveghelyek idézetek, avagy r a szerző saját fejtegetései. így a bevezető rész továbbra is csak kézirat gyanánt használható, ami azonban nem akadálya, hogy tanári döntés függvényében a hallgatók kezébe kerüljön. Befejezetlen, töredékes egyelőre a szaketikai alapvetés is; ebben egyelőre négy tanulmány kapott helyet - az anyag e része is csak kézirat gyanánt használható.  
Az elméleti részt függelék egészíti ki, mely dokumentumokat tartalmaz, olyan dokumentumokat, amelyek megismertetik az olvasót a jogászi hivatás legfontosabb területeinek etikai elvárásaival, szabályaival. A segédanyag e része sem kész, végleges, a későbbiekben valószínűleg bővülni fog. Mindenesetre már jelen formájában is tartalmaz bizonyos kitekintéseket, a hazai etikai kódexek mellett helyet kaptak benne fontos külföldi dokumentumok is.  
Régi tanítás az etikában, hogy a szükségből erényt kell kovácsolni. A szerző ezért megragadja az alkalmat, hogy felkélje olvasóit: észrevételeiket, tanácsaikat juttassák el hozzá e félkész tananyagról, hogy további kimunkálásánál ezeket is hasznosíthassa.  
Személyes átvétel a Mexikói úti kisföldalatti végállomáson (XIV.  ker. ),
vagy az Oktogonon lehetséges.
Ha ez nem megoldható postán küldöm, banki átutalás után. Utánvéttel nem küldöm.


Jelenlegi ára: 1 000 Ft
Az aukció vége: 2017-11-16 17:21 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése