2021. augusztus 27., péntek

0W328 Restaurált műkincsek - Műhelytitkok DVD - Jelenlegi ára: 1 300 Ft

Az Iparművészeti Múzeumban megrendezett "Restaurált műkincsek" kiállítás Műhelytitkok címet kapott DVD-je, eredeti bontatlan csomagolásban.
Felelős kiadó:
Renner Zsuzsanna
az Iparművészeti Múzeum főigazgatója
A DVD-t szerkesztette:
E. Nagy Katalin
Dokumentumfilm:
Dénes Zoltán
operatőr-rendezőSzélesség: 13. 5 cmHosszúság: 19 cmSúly: 0. 069 kg
Műhelytitkok
Megszámlálhatatlan kincs fekszik a múzeum raktáraiban. Ezek közülkevés az, ami előkészítés nélkül a kiállítások tárlóiba kerülhet. A múzeum látogatói nem is sejtik, hogy egy kiállított tárgy néha milyen állapotban került a múzeum birtokába. Néha elég egy alapos tisztítás, de legtöbbször a műkincs roncsolt, töredezett állapotában érkezik a gyűjteménybe. A restaurátor műhelyekben születnek újjá a tatárt-törököt-osztrákot-oroszt, vagy tüzet-vizet-időt túlélt műalkotások. A restaurátor mint egy varázsló teremti újjá a csorba, szakadt, törött, karcos, foszladozott kancsókat, ruhákat, bútorokat, ötvösművészeti remekeket és apró használatitárgyakat. Ehhez óriási anyag- és technológiai ismeretre, valamint művészi alázatra van szükségés persze rengeteg időre és türelemre. Az Iparművészeti Múzeum 2008-09-ben egy érdekes kiállításon kísérelte meg bemutatni mindazt, ami rejtve van a múzeumlátogatók elöl. Öt restaurátorműhely mutatkozott be a ? Restaurált múkincsek" című kiállításon. Maradandó tudományos hozadéka, hogy tárgyakkal, életrajzokkal, a restaurátori munka ismertetésével megjelent a restaurátor kiállítás DVD-je, korszerű adathordozón, 21. századi igényeknek megfelelően. A DVD nem csak fotókon, szövegekkel mutatja be a múzeum restaurátorainak munkáját, de szerepelnek rajta az Esterházy-kincstár néhány sérült tárgyának 3D rekonstrukciói, valamint egy teljes dokumentumfilm. A Műhelytitkok c. dokumentumfilmet Dénes Zoltán készítette, 2012-ben a 43. Magyar Filmszemlén is bemutatták.  A ? Műhelytitkok" című film elvezet a múzeum, látogatók által nem bejárható zugaiba.
A legnagyobb teljesítmény, igazi mesterségbeli bravúr az Esterházy-kincstár háborúban megsérült tárgyainak restaurálása, mely évtizedek óta munkát ad a restaurátoroknak. A káprázatos ötvösművek mellett folyik a textíliák restaurálása is.  Folyamatban van több Esterházy-tárgy: Oláh Miklós paplanjának és egy 17. századi nyeregnek a restaurálása, egy Esterházy-óráé befejeződött, több tárgy restaurálási előkészítése zajlik.
A Bútorgyűjtemény munkatársai befejezték a különleges Bugatti-bútorok restaurálását a Kisgyűjtemények restaurátorátorának közreműkodésével.
Befejeződött az egyedülálló Pleyel-zongora restaurálása is, ezzel elindult az a folyamat, amelynek eredményeképpen a múzeum hangszergyűjteménye megújult állapotban kiállítható lesz, s közülük több alkalmanként a múzeumban meg is szólalhat.
Megtörtént a világhírű arab szoba (1800 körül) teljes körű felmérése, és sikeres pályázat nyomán 2010-ben elkezdődhet a szoba restaurálása, rekonstrukciója. A világon csupán néhány hasonló arab szobaberendezés ismert. Az elkészült bútorokat a Nagytétényi Kastélymúzeumban állítanánk fel, enteriőrszerűen, kiegészítve a múzeum tulajdonában lévő keleti szőnyegekkel, egyéb tárgyakkal.
Ugyancsak a kastélyban nyernének elhelyezést azok a kályhák, amelyek a gyűjteményben restaurálásra várnak. Komoly szakmai tapasztalatokat igényel számos, a raktárakban jelenleg szétszedett állapotban őrzött kályha rekonstrukciója.
Ugyancsak különlegesség az 1900-as párizsi világkiállítás anyagából származó kerámiaelemekből, építészeti elemekből felépített Bigot-pavilon. Felmérése ? egyelőre elméleti ? rekonstrukciója restaurátori irányítással folyik.
Indokolt esetben, amikor nincs speciális felkészültségű munkatársa a múzeumnak, vagy a műhely tere és eszközállománya nem teszi lehetővé a restaurálást, külső szakemberek végzik a munkát: így pl. a nagyméretű Jungfer Gyula-tervrajzok és vastárgyak restaurálása zajlik külső műhelyekben.
A múzeum épülete egyik legjelentősebb és legegyedibb műemlékünk. A múzeumépület épületkerámiáinak (bejárati előcsarnok) felújítási munkáit a múzeum Kerámia Osztályának főrestaurátora felügyelte.
 
Forrás: imm. hu
Termékeim között több DVD található, kérem tekintse meg őket ide kattintva!
A termékről további nagy felbontású képek!
ÁRUIM ZÖME ANTIK ÉS RÉGI TÁRGYAKBÓL ÁLL.
SZEMÉLYES ÁTVÉTELI LEHETŐSÉG BUDAPESTEN (IX. ) ILLETVE SZEGEDEN!
 
Szállítás
Termékeinket az MPL futárszolgálattal küldjük! Terjedelmes tárgyaink szállításában külön díjazás mellett tudunk segíteni! Szállítási módok az alábbiak szerint alakulnak
 
Személyes átvétel Budapest IX.
 
 
Személyes átvétel Szeged
 
 
MPL csomag előre utalással
 
 
MPL csomag utánvét
 
 
Fizetés
A vételár és szállítási költség kiegyenlítésére az alábbi lehetőségeket biztosítjuk
 
Személyes átvételkor készpénzben
 
 
Banki átutalás
 
 
Utánvét
 
 
Paypal (MasterCard, Visa)
 
 
Szállítási, átvételi idő
A termék vásárlását követően a szállítási, kézhez vételi idő az alábbiak szerint alakul belföldön
 
Személyes átvétel
1-5 munkanap
 
 
MPL csomag előre utalással
2-3 munkanap
 
 
MPL csomag utánvét
1-3 munkanap
 
( üveg kerámia viselet dvd ötvös bútor gyűjtemény múzeum kincs műkincs )

Jelenlegi ára: 1 300 Ft
Az aukció vége: 2021-08-27 13:02 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése